ØClogo-liten

Logo Nordbohus_200x47

 Eidsiva-logo 
 
 SB1 Ost
 
 omflogo
 
mr-logo 
 

Historikk

Kobra Bordtennisklubb ble stiftet i 1980, etter en sammenslåing av bordtennisgruppene på KOngsvinger og BRAndval. De første femten årene holdt klubben til i forskjellige gymsaler, før vi i 1995 tok steget til å etablere en egen bordtennishall på Kongsvinger. I 1998 flyttet vi til våre nåværende lokaler, Kobrahallen, i bygget som er best kjent i byen som tidligere Kongsvinger Tekniske Fagskole.

I den flotte Kobrahallen er det bordtennisaktiviteter 5 dager i uka. Her står til en hver tid seks bordtennisbord tilgjengelig for de som vil trene. Vi skryter på oss å ha en av Norges beste treningshaller for bordtennis!
Tre dager i uka arrangerer vi bordtennisskoler, for helt ferske bordtennisspillere. De samme kveldene er det treninger for våre aktive spillere, som etter hvert begynner å bli ganske gode. I tillegg har våre aktive veteraner treninger to kvelder i uka. Klubben er også stolt over å ha en egen gruppe for funksjonshemmede spillere. Disse trener en gang i uka. Øvrebyen videregående skole leier lokalene på dagtid en dag i uka. I tillegg arrangerer Kobra jevnlig turneringer og seriekamper på helgene.

Kobra Bordtennisklubb betrakter seg nå som en bredde- og rekrutteringsklubb. Vi skal ha et godt tilbud til alle som ønsker å spille bordtennis, og har de siste årene hatt stapp full treningshall på bordtennisskolene. Vi har et snitt de siste årene på mellom 50 og 60 nye unger i hallen hver høst! Det er vi selv svært godt fornøyd med.

Noen facts:

 • Bordtennishistorien i Kongsvinger startet i 1972 med ei bordtennisgruppe i KIL.
 • Allerede på 80-tallet begynte klubben å markere seg som stevnearrangør, med bl.a landskamp i Tråstadhallen i 1984. Det første NM ble arrangert i 1991 i Eidskoghallen. Etter dette er det arrangert flere Norgescup-stevner og flere NM.
 • Sportslig begynte vi å markere oss for alvor midt på 80-tallet med de første NM-medaljene. Etter hvert har det blitt mange NM-medaljer og representasjonsoppgaver på aldersbestemte landslag. Kobra har fostret 3 spillere som i dag er aktuelle for Norges seniorlandslag. Blant disse spillerne finner vi også én kongepokalvinner. To av disse spillerne vant i 2007 bronse i junior-EM i double!
 • Hovedtrener i Kobra siden 2005, Gundars Rusis, er trener for det norske kadettlandslaget.
 • Aktiviteten i klubben er stor – spesielt blant yngre. I løpet av 2010 var det nærmere 170 spillere som aktivt spilte bordtennis på et eller annet av klubbens aktivitetstilbud. 40 av disse er lisensiert som konkurransespillere. De yngste er 7 år og eldstemann er 82.
 • De 3 seneste sesongene har vi hatt et eget parti for funksjonshemmede. 10 spillere har i varierende grad møtt opp på disse treningene, med en ivrig kjerne på 5-6 spillere som møter opp nesten hver uke. Alle er rullestolbrukere. Vi har ved flere anledninger samarbeidet med kommunen om aktiviteter mot målgruppen funksjonshemmede.
 • Vi har alltid hatt en ryddig økonomi, og har aldri vært kommunen eller andre til byrde.
 • Kategori 1 klubb. Dette er NBTFs fremste satsingsklubber.
 • Styre og stell. Vi har hatt en enorm kontinuitet i styret. 3 sentrale i styret har til sammen ca 90 års erfaring med styrearbeid for bordtennisen i Kongsvinger. Kombinert med mange, ivrige foreldre, gjør dette styret for 2011/2012 til et av de sterkeste på mange år. 
 • Kommunekampen samlet i år over 400 spillere fra barneskolene i Kongsvinger. Finalespill i Kobrahallen.
 • Motorikkprosjektet som er presentert i kommunen og for representanter for NIF og NBTF er meget godt mottatt. 
 • Kobra og Knut Olav Nordseth ble tildelt Kongsvinger kommunes kulturpris for 2009

 

Informasjon

Kobra Bordtennisklubb

Besøksadresse:
KOBRAHALLEN
Otervegen 26
2211 Kongsvinger

Postadresse:
v/ Tore Eig
Konglevn 29
2214 Kongsvinger

Logo Kobra bordtennisklubb

Login Form